30 Kasım 2012 Cuma

Full Porselen

Metal desteklilere en büyük üstünlükleri renkleri, ışığı yansıtmaları ve canlı görünümleridir. Altlarında metal olmadığı için yansıma diş gibi çok doğaldır. Diş eti kenarlarında da gri bir görüntü olmaz. Diş eti çekilse dahi çok doğal gözükürler. Metal desteklilere göre diğer bir avantajları da; yapıştırılma şekilleridir. Metal desteklilerin yapıştırılması sadece mekanik olarak yapılabilmekteyken bunların hem mekanik hem kimyasal tutuculukları vardır. Metal destekli porselenlerde metale karşı olabilecek alerji riski de bu tür kronlarda yoktur. Bu estetik porselenler, çiğneme kuvvetlerine karşı direnci çok güçlü olmadığı için, arka dişlerde kullanılamıyordu. Zamanla geliştirilen malzemeler ve estetiğe olan ilginin artması günümüzde çok kullanılan zirkonyumun gelişmesini sağlamıştır.

Metal Destekli Porselen

Metal alt yapı üzerine porselen uygulamalarıdır. Metal krom, kobalt veya krom, kobalt, platin, tantal vs… içeren kıymetli alaşım olabilir. Diş, diş eti uyumu, alerjik reaksiyonlar göstermemesi açısından kıymetli metal tercih edilebilir. Fakat günümüzde doğal dişe en yakın görüntü, doğal diş yansıması ve renklerini yakalayabilmek için daha farklı seçenekler mevcuttur.

Porselen Kronlar–Köprüler


Metal alt yapı veya porselen alt yapı üzerine uygulanan porselen kron veya köprüler olabilir.






Estetik Dolgular (Diş Aralıklarının Kapatılması)


Daha güzel, aydınlık bir gülümsemeye ihtiyacımız olduğunu hissettiğimizde başvuracağımız en kolay ve en ucuz yöntemdir. Çoğu zaman anesteziye bile ihtiyaç olmaz. Dişlerimizin renginden, pozisyonundan oluşan sorunlar kolayca halledilir. Adeziv sistemlerden yararlanılır. En az 5 yıl sorunsuz kullanılır. Bir problem olduğunda yine dişe hiç zarar vermeksizin tekrar edilebilir. Kaliteli malzemeler ve yetkin diş hekimliği hizmetiyle sonuçlar çok doğal ve estetik diştir.






Gülümsemeyi ve Diş Sağlığını Etkileyen Faktörler


- Düzgün sıralanmamış, çapraşık dişler,
- Çürükler,
- Lekelenmeler,
- Travma veya çürük nedeniyle kırılmış veya çekilmiş dişler,
- Aralarında boşluk olan dişler,
- Dudak diş arasında uyumsuz ilişki.

Günümüzde gelişen diş hekimliği bütün bu sorunlarımızı ağrısız ve hızlı bir şekilde çözüme ulaştırabilmektedir. 


Gülüş Tasarımı ve Embraşurlar

Embraşur diye adlandırılan alanlar, dişlerin uçları arasındaki doğal ve üçgenimsi boşluklardır. Estetik ve ideal bir gülüş için, embraşurların boyutları ön dişlerden arka dişlere doğru artmalıdır.







Gülüş Tasarımı ve Gülüş Genişliği

Estetik gülüş için gülümseme hattı içinde arkadaki dişlerinde belli oranlarda görünmesi sağlanmalıdır. Bu sağlanmazsa ağız köşelerindeki karanlık alanlar hoş bir görüntü oluşturmaz.







Gülüş Tasarımı ve Diş Eti Hattı

Gülümsediğinizde görünen diş eti hattı, üst dudak çizgisine paralel olmalıdır. Diş eti hattı, tıpkı güzel bir tabloyu çevreleyen çerçeve gibidir. Gülüşünüze anlam katar.






Gülüş Tasarımı ve Gülüş Hattı

Ön dişlerin kesici uçlarını birleştirecek şekilde çizilen eğri alt dudağın eğriliği ile aynı olmalıdır. Bu çizgilerdeki uyum ne kadar sağlanırsa kiş o oranda genç ve çekici bir gülüşe sahip olur.









Gülüş Tasarımı ve Simetri

Ön kesici dişlerin şekil ve boyutlarındaki uyumsuzluk kolayca farkedildiği için simetri çok önemlidir. Bu bakımdan yüz hatlarının imkan verdiği ölçüde simetrinin sağlanması gülüşe fazladan bir çekicilik katar.




Gülüş Tasarımı ve Yatay Hizalama

İdeal bir gülümsemede çoğu zaman, göz bebeklerinden geçen hat ile dişlerin ortasından geçen hat birbirine paraleldir.







Gülüş Tasarımı İçin Kriterler


- Yatay Hizalama,
- Simetri,
- Gülüş Hattı,
- Diş Eti Hattı,
- Gülüş Genişliği,
- Embraşurlar.




Estetik Gülüş İfadesini Belirlerken Etkileyen Faktörler


- Yüz hatlarınız,
- Cinsiyetiniz,
- Yaşınız,
- Gülüş simetrisi,
- Diş doktorunda dişlerinizin sıralanışı ve renkleri,
- Dudaklarınız,
- Diş etlerinizdir.

Gülüş tasarımına ilk önce yüz hattınızın hangi geometrik şekle uyduğu tespit edilerek başlanır. Kişinin yüzündeki hatlar dişlerin hangi formda seçilmesi gerektiğini şifrelerini içerir. Erkek ve kadın anatomisi birbirinden farklıdır. Erkeklerde yüz hatları daha keskin ve belirgindir. Alın burun, çene ucu orantısı kadın yüzüyle farklılıklar gösterir. Kadınlarda geçişler daha yumuşak burun ve kaş kemerleri daha siliktir. Dişlerde de aynı paralellik vardır. Kadınlarda dişlerin köşeleri daha yumuşak döner. Gülme hattı yukarı doğru kavislidir. Ortadaki iki diş yandaki dişlerden biraz daha uzundur. Komşu dişlerin köşeleri arasında minik aralıklar vardır.

Erkeklerde gülme hattı daha düzdür. Komşu dişler daha düz bir hatta birleşirler. Dişlerin hatları daha belirgindir.


Estetik Diş Hekimliği


Ağız ve diş yapınızda görmek istediğiniz değişiklikleri hekiminizin estetik ve fonksiyonla birleştirerek, size en uygun gülümsemeyi yaratmasıdır.

Günümüz diş hekimliğinde doğal bir gülüş için kişinin fiziğine ve karakterine özel diş tasarımları yapılmaktadır.

Gülüşünüzdeki ufak bir değişiklik ile hem psikolojiniz düzelip özgüveniniz artarken hem de kişisel ilişkileriniz ve sosyal statünüzde önemli değişiklikler yaratabilirsiniz. Modern diş hekimliği, yeni teknikler ve tasarımlarla birlikte hekim ve hastaların bütün estetik beklentilerini karşılayacak şekilde gelişme göstermiştir.


Bizim İçin Sağlığınız ve Gülümsemeniz Önemli


Ağız ve diş yapınızda görmek istediğiniz değişiklikleri hekiminizin estetik ve fonksiyonla birleştirerek, size en uygun ve optimum gülümsemeyi yaratmasıdır.

Toplumsal ilişkilerde ilk tanışma, karşılaşma ve ilk görüş çok önemlidir. Ahenkli yumuşak bir gülümseme her zaman pozitif bir başlangıçtır. Günümüz diş hekimliğide doğal bir gülüş için kişinin fiziğine ve karakterine özel diş tasarımları yapılmaktadır. Gülüşünüzdeki ufak bir değişiklik ile hem psikolojiniz düzelip özgüveniniz artarken hem de kişisel ilişkileriniz ve sosyal statünüzde önemli değişiklikler yaratabilirsiniz. Işık saçan bir gülümseme yüzünüzle bütünleştiğinde kendinize olan güveniniz ve mutluluğunuz karşınızdakini de ister istemez etkileyecektir.

Modern diş hekimliği bulunan yeni teknikler ve tasarımlar ile hekim ve hastaların bütün estetik diş beklentilerini karşılayacak ölçüde gelişmiştir. Kişiden kişiye değişen belli faktörler gülümsemenizi etkiler.


28 Kasım 2012 Çarşamba

Akademi Lazer Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği


Ağız ve diş sağlığı tedavilerini; hızla gelişen medikal teknolojileri takip ederek, hijyenik ortamda kaliteli ekipman ve sarf malzemeler ile hasta ve çalışan memnuniyetini esas alarak, alanında eğitimli profesyonel ekibimiz ile Kozyatağı'ndaki yeni adresimizde Akademi Lazer Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği olarak çalışmalarına devam etmekteyiz.


Pedodonti Çocuk Diş Hekimliği ve Çocuğumun Ortodonti Teli / Apareyi Koptu / Kırıldı Ne Yapmalıyız ?


Eğer kırılmış aparey kolaylıkla ağızdan çıkabiliyorsa, çıkarın. Çıkmıyorsa kırık parçanın üzerini pamuk, gazlı bez veya sakız ile kapatın. Eğer kopan tel diş etine, yanak veya dile saplanmışsa çıkarmaya çalışmayın. Çocuğunuzu hemen diş hekimine götürün. Eğer kopan veya gevşeyen aparey çocuğunuzu rahatsız etmiyorsa acil olarak diş doktoruna gitmenize gerek yoktur.







Pedodonti Çocuk Diş Hekimliği ve Dişleri İlgilendiren Yaralanmalardan Korunmak Mümkün Mü ?


Evet. Spor yaparken ağız bölgesine gelen travmalardan ağzı ve dişleri korumak için ağız koruyucu (mouthguard) kullanılması bu bölge yaralanmalarını minimalize edecektir. Özellikle basketbol, boks, kayak, bisiklet, rollerblade, skateboard gibi sporları yapan çocuklarda dişhekiminin hazırlayacağı mouthguard sayesinde diş kırıkları, dudak veya dilin ısırılması sonucu yumuşak doku yaralanmaları engellenmiş olur. Küçük çocuklarınız için arabada mutlaka bebek koltuğu kullanın. Araba ile seyahatlerinizde mesafe ne olursa olsun mutlaka herkese emniyet kemeri taktırın. Bebeğiniz emeklemeye başlamadan önce evinizi bebeğinizin emniyeti için tekrar düzenleyin. Elektrik yaralanmalarını önlemek için prizlere koruyucu takın. Sivri masa, sehpa vb. kenarlarını piyasada bulacağınız plastik koruyucularla kamufle edin. Bir yaşından sonra bebeğinizi uyumadığı zamanlar bebek yatağında yalnız bırakmamaya dikkat edin. Bu yaşlarda bebekler çok hareketli olurlar. Bazı bebekler yataklarından kendi kendilerine inmeye çalışırlar. Bunun neticesinde de yüksekten düşerler. 1-1.5 yaş civarında bu tip kazalara sık rastlanılır. Bunlara ek olarak çocuğunuzun diş ağrısı çekmesini düzenli dişhekimi kontrolüne götürerek ve koruyucu diş hekimliği uygulamalarından yararlanmasını sağlayarak önleyebilmek sizin elinizde...


Pedodonti Çocuk Diş Hekimliği ve Baş Bölgesine İsabet Eden Ciddi Darbelerde Veya Çene Kırıklarında Ne Yapmalıyız ?


Hemen en yakın hastanenin acil servisine gidin. Başa gelen darbe yaşamı tehdit edebilecek kadar tehlikeli olabilir. Çene kırığından şüpheleniyorsanız çeneyi bir havlu, kravat veya mendil ile baş üzerinden sararak sabitleyin ve derhal hastaneye başvurun.







Pedodonti Çocuk Diş Hekimliği ve Eğer Travma Sonucu Dişte Kırık Oluşursa


Öncelikle yaralanma bölgesini temiz ılık suyla yıkayarak enfeksiyon riskini azaltın. Bölgeye soğuk kompres uygulayın. Kırık parçayı da yanınıza alarak vakit geçirmeden pedodontistinize başvurun. Kırık oluşan diş ister süt dişi ister daimi diş olsun yaralanma sonrası tedavi görene kadar geçen süre ne kadar kısa olursa uygulanan tedavinin başarı şansı da o kadar artacaktır.




Pedodonti Çocuk Diş Hekimliği ve Eğer Çocuğum Düşerse Veya Daimi Dişi Yerinden Tamamen Çıkarsa Ne Yapmalıyım ?


Öncelikle sakin davranmalı ve yerinden çıkan dişi bulmalısınız. Dişi kök kısmına değmeyerek tutun ve oda sıcaklığındaki temiz su ile yıkayın. Dişi kesinlikle sabunla veya ovalayarak yıkamayın. Dişte kırık olup olmadığına bakın. Eğer diş bütünlüğünü koruyorsa yerine yerleştirin. Çocuğunuza gazlı bez veya temiz bir bez ısırtarak dişin yerinden çıkmamasını sağlayın. Eğer dişi yerine yerleştiremiyorsanız dişi süt, su veya çocuğunuzun tükrüğünü ihtiva eden bir bardak içersine koyun. Eğer çocuğunuz büyükse diş, ağızda yanak içerisinde de taşınabilir. Vakit kaybetmeden hemen pedodontistinize veya bir diş doktoruna başvurun. Eğer yerinden bir bütün olarak çıkan daimi diş 30 dak. içerisinde tekrar yerine yerleştirilirse prognozu (tedaviye vereceği cevap) çok daha iyi olacaktır.


Pedodonti Çocuk Diş Hekimliği ve Eğer Çocuğum Düşerse Veya Süt Dişi Yerinden Tamamen Çıkarsa Ne Yapmalıyım ?


Hemen pedodontistinize başvurun. Pedodontist düşmenin veya çarpmanın şiddeti ve yol açtığı problemi değerlendirilip size herhangi bir komplikasyon olup olmadığı hakkında bilgi verecektir.